Teamontwikkeling en inspirerend leiderschap

Teamontwikkeling

Teams zijn de bouwstenen van organisaties. In teams worden organisatiedoelen omgezet in concrete resultaten. Wat bepaalt de effectiviteit van een team? Hoe werkt een team effectief en plezierig samen? Waar zitten de eventuele bottlenecks? Hoe is de prestatie en de samenwerking van het team te verbeteren?

FashionPillars maakt gebruik van de innovatiekracht en de creativiteit binnen teams om een hoger niveau van probleemoplossend vermogen te creëren.

Hoe kan de teambijdrage binnen een organisatie omhoog zodat zij het verschil maken? Is het voor het team duidelijk wat de missie van de organisatie is? En wat is het doel van de afdeling, waar zijn zij sterk in en waar liggen verbetermogelijkheden? Aan de hand van verschillende tools zal FashionPillars met het team dieper ingaan op de dynamiek, de kracht en de ontwikkelingsmogelijkheden van deze unieke groep mensen. Hoe creëer je een team dat betrokken is, feedback geeft, bevlogen is en waarin de prestaties en productiviteit verder kunnen groeien? Welke unieke bijdrage heeft iedere teamlid? Welke kracht zit er al in het team en hoe maak je dit nog sterker?

Teamontwikkeling levert de volgende resultaten op:

 • De heldere purpose van de organisatie, deze kennen en uitdragen
 • Duidelijke focus op teamdoelen en individuele verantwoordelijkheden
 • Intrinsieke motivatie om zaken continue te verbeteren
 • Vergroten eigenaarschap teamleden
 • Een open cultuur waarin veiligheid heerst
 • Respectvol en behulpzaam met elkaar omgaan
 • Bereidheid om die extra stap te zetten
 • en als belangrijkste resultaat: bevlogen medewerkers.

“Engaged employees are not just committed. They are not just passionate or proud. They have a line-of-sight on their own future and on the organization’s mission and goals. They are enthused and in gear, using their talents and discretionary effort to make a difference in their employer’s quest for sustainable business success”. – Blessing White- 

Leidersschapsontwikkeling

Om richting te kunnen geven aan de ontwikkeling van anderen is het essentieel dat je effectief leiding kunt geven aan jezelf. Inspirerend leiderschap gaat over hoe jij jouw normen en waarden inzet in jouw bedrijf en team. Leiderschap gaat over impact en beweging creëren. Het gaat over energie en richting geven.

Een inspirerende leider omschrijft zich als volgt:

 • Ik kan anderen in beweging zetten en ben gedreven in mijn werk en daarbuiten
 • Ik kan anderen stimuleren en aanmoedigen zonder druk te gebruiken
 • Ik word gedreven door innerlijke drijfveren
 • Ik kan anderen aanzetten, uitnodigen, prikkelen om hun comfortzone te verruimen en keuzes te maken
 • Ik kom aanstekelijk over en kan medewerkers ( zo af en toe) in vuur en vlam zetten.

FashionPillars biedt, mogelijk parallel aan de teamsessies, een individueel coachingstraject aan gericht op het vergroten van de impact van jou als leider. Om de grootste impact te hebben in een ontwikkeltraject bij een (management-) team vraagt het ook veel van de leidinggevende. Een herziene aanpak en een andere inzichten creëren richting en resultaat.

Partners

FashionPillars is een samenwerking aangegaan met Lent Development. Samen verzorgen wij trajecten binnen organisaties in verschillende branches. Teamontwikkeling en inspirerend leiderschapstrajecten worden altijd in co-creatie met de organisatie vorm gegeven om zo goed mogelijk aansluiting te vinden in de praktijk. Vanuit mijn achtergrond in de modebranche is een groot deel van onze opdrachtgevers een merk, een retailer of een private label bedrijf.

We werken met tools zoals de ijsberg van McClelland, DISC en drijfveren, Teamwork van Patrick Lencioni, positieve psychologie, NLP en effectief communiceren.

Wil je meer informatie of gewoon eens vrijblijvend kennismaken?

Neem contact op

Ontwikkeling, focus, denken in mogelijkheden

Resultaat, fun, samenwerken

Inspirerend leiderschap

Geïnspireerd zijn om inspirerend te zijn

Stimuleren, inspireren, uitdagen, motiveren

Benadruk vooral het gedrag wat je wilt zien, niet het gedrag dat je niet wilt zien.

Comfortzone

Keuzes – waarden – gedrevenheid – beweging

Aanstekelijk, vertrouwen

Dialoog met jezelf en met de ander

Working hard for something we don’t care about is called stress, working hard for something we love is called passion – Simon Sinek

FPonlytransparant-0,5cm