Teken van herkenning?

  • De invliegkosten lopen elk seizoen weer op.
  • Het behalen van de deadlines op design & inkoopgebied zijn elk seizoen weer een uitdaging, volgend seizoen gaan wij dat zeker beter doen!
  • De collectie ziet er goed uit maar heeft toch net niet de juiste kwaliteit, de juiste pasvorm of is te laat binnengekomen.
  • Het consumentengedrag verandert snel en wij lopen achter de feiten aan.
  • Designers zien de collectie anders dan verkoop en daardoor missen we omzet.
  • Verkoop ziet de collectie anders dan de designers en daardoor missen we innovatie.
  • De leveranciers begrijpen niet wat wij als modebedrijf willen.
  • De marges zijn niet conform onze organisatie doelstellingen.

Realistische doelen

Wil je als organisatie nog efficiënter werken met je team aan die commerciële collectie die perfect aansluit bij de vraag van de klant? Efficiënter werken houdt ook in dat de juiste werkomstandigheden gecreëerd worden en er innovatie plaatsvindt in de organisatie. Wil je als organisatie een realistische collectieplanning, meer duidelijkheid in het bedrijf met betrekking tot deadlines en verwachtingen? Reductie van kostenverlies in het inkoopproces, tevreden klanten, medewerkers en fabrieken? FashionPillars kan, samen met de organisatie en de verschillende teams, dit realiseren.

Waar zit de kracht van jouw organisatie? En waar kunnen processen verder effectiever en efficiënter ingezet worden? FashionPillars streeft naar verdere optimalisatie van design-, development- en inkoopafdelingen. Door teamleden in hun rol te zetten en processen korter en duidelijker te maken.

Organisaties blijven zich aanpassen en herpositioneren binnen de markt. Er is veel veranderd in de afgelopen jaren en veranderingen zullen in de toekomst steeds sneller plaatsvinden. We leven in een tijd van transitie. Hoe kan jouw bedrijf effectief blijven functioneren in deze steeds complexere omgeving? Ik help om het design, development en inkoopproces verder te optimaliseren. Draag zowel strategische als praktische oplossingen aan. Focus op dat wat goed gaat en dat nog beter maken. Dit verder uitbreiden door de organisatie heen. Pas aan wat niet werkt.  Het creëren van een olievlekwerking.

Resultaten

Wat levert het jouw organisatie op?

Heldere doelen – Focus – Innovatie –  Klantenservice – Nieuwe zienswijze – Bevlogen medewerkers.

Meer info?

Gratis EBOOK

Verandering kan pas succesvol zijn als verschillende elementen met elkaar verbonden zijn

De connectie tussen

Plan en uitvoering, strategie en implementatie

De connectie tussen

Medewerker en organisatie, heden en toekomst

Ambitie>

Realistische collectieplanning

Beleid>

Optimale samenwerking

Resultaat>

Kostenreductie & commerciële collecties

FPonlytransparant-0,5cm