Waarom doe je de dingen die je doet?

Onderzoek wijst uit dat de meest succesvolle mensen en teams één eigenschap delen: zelfbewustzijn. Zij zijn zich meer dan gemiddeld bewust van hun intrinsieke motivatie, gedrag en drijfveren. En die van de ander. Ze zijn zich ook bewust van de beperkingen en van de gebieden waarop ze minder effectief zijn.

DISC analyse

Het ingewikkelde van communicatie, zeker in een team, is dat we niet weten wat de ander denkt, voelt of bedoelt. We interpreteren andermans gedrag vanuit ons eigen perspectief met onze eigen behoeften en bedoelingen. We vullen in en dan ontstaat er ruis en miscommunicatie. Verschillende typen mensen hebben verschillende manieren van doen en onderliggende behoeften.

Het DISC model brengt iemands voorkeursstijlen, sterke kanten, communicatie en groeimogelijkheden in kaart. DISC vergroot de kennis van gedrag en helpt communicatie conflicten op te lossen en te vermijden. Inzicht in eigen gedrag vergroot individuele effectiviteit binnen organisaties en stimuleert het benutten van talenten.

Drijfveren analyse

Drijfveren bepalen wat we belangrijk vinden in het leven en in wat voor situaties we geneigd zijn om in actie te komen. Waar gedrag iets zegt over de manier waarop je reageert en handelt (bijvoorbeeld doortastend of meer afwachtend), geven je drijfveren de reden aan en bepalen ze in belangrijke mate de richting van je gedrag. Om goed te kunnen functioneren, is het belangrijk dat je drijfveren matchen met je werkzaamheden. Dit stimuleert je passie, vermindert vermoeidheid, inspireert en zal jouw motivatie verhogen. Bij drijfveren gaat het er om wat jou beweegt. Ben je bijvoorbeeld meer geïnteresseerd in autonomie en individuele vrijheid of ga je meer voor macht en status?

Een Drijfveren analyse geeft inzicht in 7 verschillende waarden:

  • Esthetische – het streven naar balans, harmonie, zelfrealisatie en vorm.
  • Zakelijke – het streven naar geld, praktische resultaten en opbrengsten.
  • Individualistische – het streven naar onafhankelijkheid en een unieke identiteit.
  • Politieke – het streven naar invloed, controle en verantwoordelijkheden.
  • Sociaal – het streven om anderen te helpen.
  • Ideële – het streven naar orde, regelmaat en structuur.
  • Intellectuele – het streven naar kennis, leren en de waarheid.
DISC EBOOK

Voor Wie?

De DISC analyse is geschikt voor iedereen die meer inzicht wil in zijn of haar eigen communicatie- en gedragsstijl. Voor iedereen die beter wil leren afstemmen / meer invloed wil uitoefenen op anderen. Het vergroot je kennis van je eigen gedrag, actie en reactie. Hierdoor worden communicatie- en gedragspatronen beter zichtbaar.

De DISC teamtraining is geschikt voor ieder team dat meer inzicht in elkaar wil krijgen en (nog) beter wil communiceren en samenwerken. Dit is vooral een must voor teams die intensief samenwerken.

Als extra onderdeel van een DISC team dag is het mogelijk om ook de drijfveren van de teamleden te analyseren. Stel een teamlid is gedreven door het individualistische en een andere teamlid voornamelijk gedreven door het zakelijke, wat doet dit dan met de samenwerking? Hoe zie je elkaars sterkten en waar zitten de mogelijkheden om nog beter samen te werken? Verschillende typen mensen hebben verschillende manieren van doen en onderliggende behoeften. Met deze analyses krijg je hier meer inzicht in zodat je elkaar beter kunt begrijpen.

Wil je meer weten over een individuele analyse of een team dag?

Neem contact op

Communicatie, gedrag, doelen.

Kennis, talent, samenwerken

Intellectuele drijfveer

Je hebt sterk de drang om de waarheid te onthullen

Dominant

Resultaatgericht – proactief – besluitvaardig – direct

Invloed

Enthousiast – positief ingesteld – overtuigend – makkelijke prater

Sociale drijfveer

Je voorziet zowel in je eigen behoeften als in die van je team

Onderzoek wijst uit dat de meest succesvolle mensen en teams één eigenschap delen: zelfbewustzijn.

DISC
Hoe met iemand te communiceren die dominant (rood) is?

Zeg waar het op staat, vertel wat het oplevert, ben goed voorbereid en heb duidelijke standpunten.

Drijfveren
Hoge intellectuele drijfveer:

Jouw unieke aanpak en benadering van zaken is niet altijd succesvol en kan soms leiden tot conflicten met anderen als je onvoldoende rekening met de ander houdt.

FPonlytransparant-0,5cm