Investeren in je medewerkers

Als organisatie wil je voortdurend, als belangrijkste kapitaal, in je medewerkers investeren. Medewerkers maken de organisatie en zij hebben unieke talenten. Samen gaan we voor verdere ontplooiing van deze talenten en het neerzetten van de medewerker in hun juiste rol. Wat zijn de ambities van de medewerker en hoe passen deze binnen de organisatie? Hoe kunnen gewenste resultaten behaald worden? Vanuit de kracht en het talent van de medewerker en in de lijn van de ambities van de organisatie. Aandacht voor jouw medewerker en het team leidt tot meer rendement, een betere samenwerking en een grotere loyaliteit. Met FashionPillars coaching trajecten worden doelen bereikt.

Zelfontplooiingstraject

FashionPillars helpt om de verdere ontplooiing van jouw medewerker in gang te zetten, te versnellen en te borgen. Waar zit zijn of haar kracht en hoe kan die nog verder groeien? FashionPillars helpt om werkgerelateerde doelen te verwezenlijken, vanuit de talenten van de persoon.  Op zoek naar datgene waar de medewerker voor staat. Nieuwe gewoontes aanleren kost tijd en oefening wat tijdens dit traject verankerd zal worden. Een traject dat persoonlijk, inspirerend, soms confronterend maar zeker effectief is. FashionPillars helpt medewerkers met deze nieuwe vaardigheden. Voor langere termijn. Vanuit de drijfveren van de medewerker en binnen de ambities van jouw organisatie.

De-kracht-van-het-team-traject

Elke organisatie wil een team dat effectief samenwerkt, de onderlinge verschillen optimaal benut en positieve resultaten oplevert. Meer innovatie, meer creativiteit en een hoger niveau van probleemoplossend vermogen.
Welke substantiële bijdrage kunnen zij leveren, zodat zij het verschil maken? Is het voor het team duidelijk wat de missie van de organisatie is? Wat is het doel van hun afdeling en waar zijn zij zeer sterk in? Aan de hand van verschillende tools zal FashionPillars met het team dieper ingaan op de dynamiek, de kracht en de ontwikkelingsmogelijkheden van deze unieke groep mensen. Hoe creëer je een team dat betrokken is, feedback geeft, bevlogenheid heeft en waarin de prestaties en productiviteit nog verder groeit? Welke rol heeft iedere medewerker in zijn unieke bijdrage in het team?

Kennistraject

Wil je medewerkers of het team trainen op het gebied van design, development of inkoop?  Vraagstukken als kwaliteitskennis, fabrieken & buitenlandse culturen, opbouw van een collectie, timemanagement, inspecties & compliance of andere design & development gerelateerde onderwerpen worden in workshops aangeboden. Wil je het team naar een volgend level brengen? Een in-company training geheel aangepast naar het kennis niveau van de medewerkers? Vraag een geheel vrijblijvende offerte aan bij FasionPillars.

Particulier coachingstraject

Wil je een coachingstraject via FashionPillars volgen als particulier dan kan dat natuurlijk ook! Je bent talentvol en hebt regelmatig behoefte aan feedback. Je wilt zelf de regie over je (zakelijk) leven hebben. Ben je op zoek naar een sparringspartner? Wil je (nog meer) impact en betekenis hebben op je werk en/of daarbuiten? Of loop je tegen dingen aan op het werk en heb je het gevoel dat je vast zit?

Coaching: Bewustwording, een nieuw inzicht, uitgedaagd worden en stappen maken. Leer patronen herkennen, krijg ruimte om mogelijkheden te zien en groei door jezelf nog beter te leren kennen. Sparren – Focus – Ambities – Doelen – Vanuit kracht & mogelijkheden.

FashionPillars begeleidt ondernemers, leidinggevenden, designers, developers, inkopers binnen of buiten de modebranche. Meer info?

Ik wil een intakegesprek aanvragen

Kernwaarden

Ik werk vanuit de gedachtegang dat iedereen kan bereiken wat hij of zij wil. Ik coach vanuit de kracht en de mogelijkheden van de persoon, omdat in de kern alles aanwezig is. Waar staat de medewerker of het team voor? En waar staan ze achter? Waar gaan ze voor? De coachingsgesprekken zijn gericht op het brengen van nieuwe inzichten en het ondersteunen van het behalen van doelstellingen. Voor het management, de medewerker en het team.

Gedrag, doelen, drijfveren

Talent, kennis, vaardigheden

Training

Fabrieken, productie begeleiding

& andere culturen

Coaching

Er is iemand op mijn werk die mijn ontwikkeling stimuleert

Training

Kwaliteits inspectie, auditing & compliance

Coaching

Op mijn werk heb ik elke dag de mogelijkheid om te doen waar ik het beste in ben

Herkenbaar?

Als je altijd doet wat je altijd deed, dan krijg je wat je wat je altijd kreeg

Medewerkers

Zijn gemotiveerd, loyaal en begrijpen waar het bedrijf voor staat

Directie

Begrijpt dat de medewerker het zeer belangrijk vindt dat hij/zij een goede bijdrage kan leveren aan het bedrijfsresultaat

FPonlytransparant-0,5cm