Doen waar je goed in bent, practise what you preach. Persoonlijk leiderschap en werken aan je bedrijf. Het is eind juni en ik kijk terug op een bewogen eerste deel van 2019. Successen vieren! Dat zeg ik altijd tegen anderen en zo vaak vergeet ik dat zelf te doen. Afgelopen week was de Week van de Bevlogenheid en als mede organisator kijk ik terug op een prachtige week. Vele workshops, trainingen en een bevlogen event in het AFAS theater in Leusden. Samen met 250 professionals werden we geïnspireerd door sprekers met passie en bevlogenheid. Weer de bevestiging dat bevlogenheid van medewerkers en directie zoveel meer oplevert in organisaties.

De vraag van Esther Vergeer : ‘Wat is jouw Sydney?”‘ triggerde mij. Al langere tijd dacht ik na over een vernieuwde propositie van mijn bedrijf FashionPillars. Wat is jou nooit af te ronden taak? (De vertaling van wat is jouw Sydney?). Ik heb verdere focus aangebracht en keuzes gemaakt.  FashionPillars gaat zich nog meer richten op haar 3 pilaren: Optimalisatie van processen – Teamontwikkeling en Inspirerend Leiderschap. Want ik ben ervan overtuigd dat wanneer we deze 3 samenbrengen, we het commerciële bedrijf neerzetten dat aansluit bij de toekomst van nu.

Focus

FashionPillars richt zich op de organisatie en haar teams. Met een duidelijke focus op design, development en inkoop. Focus op optimaliseren van bedrijfsprocessen binnen snel groeiende bedrijven. Focus op mensen en hun rol binnen de organisatie. Focus op haar leiders en leiderschap.

Voorheen deed ik ook projecten op het gebied van duurzaamheid. Veel andere goede ondernemers bieden dit ook aan. Met jarenlange ruime ervaring en heel veel passie helpen zij bedrijven duurzaamheid binnen hun organisatie te verankeren. Deze pilaar laat ik nu los.

Mijn kracht zit in teams, leiderschap en wat speelt er nu echt binnen jouw organisatie? Ik ondersteun afdelingen die een veranderproces ingezet hebben of willen gaan inzetten. Niet alleen door trainingen te geven op het gebied van zelf-effectiviteit, gedrag en teamontwikkeling, zeker door samen met de teams aan de slag te gaan en inefficiënte processen te benoemen én te verbeteren.

De trajecten duren zo tussen de 5-7 maanden en ik stap regelmatig in én uit de organisatie. Middels een organisatiescan, doelbepaling van het team/de organisatie, teamsessies, meewerkdagen en performancecoaching van de teamleden en hun leidinggevenden ontstaat er structuur, ontwikkeling en drive om verder te bouwen aan de toekomst van nu.

Informatie

Wil je meer informatie over de mogelijkheden binnen jouw organisatie, dan kun je mij bereiken op 06-52482110.