Workshop

Op donderdag 4 april 2019 wordt er, in samenwerking met Modint, een interactieve workshop georganiseerd over het belang van betrokken medewerkers op duurzaam presteren binnen mode- en textielbedrijven. Centrale vraag is: hoe creëer je een team met medewerkers die betrokken en bevlogen zijn en die uitgedaagd worden om prestaties dagelijks verder te verbeteren. Wat is ervoor nodig om duurzaam te presteren?

‘Employee-engagement’ is de betrokkenheid van medewerkers bij het bedrijf. Dit is een breed begrip en start bij inzicht in eigen engagement, maar het ziet ook op de wijze waarop men onderling verbonden is. Een heldere missie van het bedrijf is hiervoor de basis. Een missie waarmee medewerkers zich kunnen en willen verbinden. Hoe gedreven zijn zij om vervolgens deze missie te verwezenlijken, om net die extra stap te zetten.

In de workshop komen de volgende zaken aan bod:

Wat is medewerkers-engagement en wat levert het de organisatie op?
Op welke wijze kan ik de betrokkenheid van medewerkers meten?
Welke stappen kan ik ondernemen om te werken aan het verhogen van engagement?
Op welke wijze heeft het leiderschap binnen de organisatie hier invloed op?
Hoe draagt dit bij aan duurzame presteren van mijn team(s)?

Uit onderzoek blijkt dat investeren in duurzame inzetbaarheid en een goed functionerend team loont.

Bedrijven met betrokken medewerkers doen het beter op de volgende vlakken:

10% hogere klantloyaliteit; 20% meer verkoop; 17% meer productie; 21% winstgevender; 41% minder verzuim; 40% minder fouten.
(Deze cijfers komen uit het Q12 onderzoek van Gallup: https://news.gallup.com/reports/191489/q12-meta-analysis-report-2016.aspx.)

Modint organiseert samen met FashionPillars deze workshop voor directieleden, HR en CR managers en teammanagers die het verschil willen maken. Bedrijven die engagement en duurzaam presteren op de agenda hebben staan/ willen zetten, en hier daadwerkelijke stappen in willen maken.

Praktische informatie

Datum: Donderdag 4 april 2019

Tijd:
13.00 – inloop
13.30 – 16.30 – workshop
16.30 – 17.30 – napraten & borrel

Locatie: Modint, Arnhemse Bovenweg 100 Zeist